El 080 Barcelona Fashion celebrarà la seva 30a edició del 25 al 28 d’octubre, al Recinte Modernista de Sant Pau, on creadors i marques de moda, catalanes i internacionals, presentaran les seves noves col·leccions. La trobada més important del sector de la moda a Catalunya torna a aquest impressionant conjunt arquitectònic, joia del modernisme català, com a escenari de la propera edició, que recupera el format presencial.

Enguany, 080 Barcelona Fashion aposta per accentuar el seu perfil com a plataforma de moda sostenible. Vol actuar com un element de conscienciació per fomentar la circularitat i la sostenibilitat en el sector de la moda.

En aquesta edició hi participaran 23 dissenyadors, dissenyadores i marques de Catalunya i tot l’Estat, que presentaran les col·leccions a la passarel·la. Són els següents (per ordre alfabètic): All That She Loves, Amlul, Avellaneda, Custo Barcelona, Dominnico, Eiko Ai, Eñaut, Escorpion, Guillermina Baeza, Habey Club, Is Coming, Larhha, Lebor Gabala, Lola Casademunt by Maite, LR3 Louis Rubi, Martín Across, Menchen Tomas, Reveligion, Simorra, The Label Edition, Tíscar Espadas, Txell Miras, Yolancris.

El 080 Barcelona Fashion és el certamen de moda que impulsa la Generalitat, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball. Conscients de la importància del sector tèxtil-moda català, l’objectiu de la Generalitat és consolidar Catalunya com a referent de la generació i projecció del disseny de moda, i contribuir a la internacionalització i alhora a la relocalització de la producció tèxtil a Catalunya.

CALENDARI DEL 080 BARCELONA FASHION WEEK

25 OCTUBRE

 1. 14:00 ESCORPION
 2. 16:00 ALL THAT SHE LOVES
 3. 17:30 TÍSCAR ESPADAS
 4. 19:00 LOLA CASADEMUNT BY MAITE
 5. 20:30 AMLUL

26 OCTUBRE

 1. 12:00 IS COMING
 2. 14:00 LARHHA
 3. 16:00 SIMORRA
 4. 17:30 EÑAUT
 5. 19:00 TXELL MIRAS
 6. 20:30 DOMINNICO

27 OCTUBRE

 1. 12:00 GUILLERMINA BAEZA
 2. 14:00 LEBOR GABALA
 3. 16:00 MARTÍN ACROSS
 4. 17:30 THE LABEL EDITION
 5. 19:00 CUSTO BARCELONA
 6. 20:30 AVELLANEDA

28 OCTUBRE

 1. 14:00 EIKO AI
 2. 16:00 HABEY CLUB
 3. 17:30 REVELIGION
 4. 19:00 YOLANCRIS
 5. 20:30 MENCHEN TOMAS

Durant tots els dies es realitzarà la “LR3 Experience” (dia 25, de 14h a 21h i la resta de dies, d’11h a 21h)

DISSENYADORS, DISSENYADORES I MARQUES

ALL THAT SHE LOVES: Firma de la dissenyadora Carla Esteve, especialitzada en swimwear & intimates. Se centra en unir l’última tecnologia amb l’artesania i producció local. Aposta per la filosofia made in local.

AMLUL: Firma de la dissenyadora Gala González. Se centra en els valors de la atemporalitat, el made in Spain i una producció ètica limitada.

AVELLANEDA: Firma del dissenyador i estilista famosos Juan Avellaneda, marca de moda creada al 2014.

CUSTO BARCELONA: Firma internacional de moda catalana del dissenyador Custo Dalmau.

DOMINNICO: Firma del director creatiu Domingo Rodríguez Lázaro. Treballa sota la premissa de l’“slow fashion”, la meticulositat en el patronatge, la investigació en nous teixits i la sostenibilitat en els processos.

EIKO AI: Firma de moda íntegrament dissenyada i produïda a Catalunya, inspirada en la delicadesa dels quimonos. La seva directora creativa, Glòria Lladó, formada a la Central Saint Martins, ha treballat per a Givenchy.

EÑAUT: Firma del dissenyador basc establert a Barcelona, Eñaut Barruetabeña. Guanyador del Premi Nacional al Disseny Emergent de la Generalitat de Catalunya.

ESCORPION: Fundada l’any 1929, és un referent en el sector del knitwear internacional gràcies al sofisticat disseny i al heritage de les seves col·leccions.

GUILLERMINA BAEZA: Firma de la dissenyadora Guillermina Baeza, creada als anys 70, especialitzada en roba de bany i llenceria.

HABEY CLUB: Firma dels creatius David Salvador i Javier Zunzunegui. Basada en l’“slow fashion”, se centra en la reutilització de teixits i l’ús de fibres reciclades o 100% orgàniques.

IS COMING: Firma del dissenyador Constan Hernández. Basada en l’economia circular, se centra en produccions limitades de peces de gran qualitat, duradores i fabricades a preu just. Impulsor del concepte “Buy Back” (el client té la possibilitat de revendre la peça comprada a la mateixa firma al cap d’un any i recuperar el 25% del valor).

LARHHA: Firma dels arquitectes Miguel Marín i Natàlia Lorca. Se centra en traslladar el poder transformador i inclusiu de l’arquitectura a la moda.

LEBOR GABALA: Firma de la dissenyadora Maite Muñoz. Se centra en triar les matèries primeres, a la recerca de la màxima qualitat.

LOLA CASADEMUNT BY MAITE: Firma de la dissenyadora Lola Casademunt, especialitzada en roba i accessoris. Se centra en peces fetes a mà, amb materials locals i criteris sostenibles.

LR3 LOUIS RUBI: Firma dels dissenyadors Daniel Corrales i Louis Rubi. Se centren en la precisió del seu mètode de patronatge, amb un especial èmfasi en les peces exteriors i una aposta per l’oversize

MARTÍN ACROSS: Firma del dissenyador Martin Across. Se centra en dissenys inspirats en els sediments, capes i minerals. Cada peça està feta a mà a l’Equador amb materials locals i criteris de sostenibilitat.

MENCHEN TOMAS: Firma de la dissenyadora catalana Olga Menchén, fundada al 1995. Dissenya, produeix i confecciona les seves pròpies col·leccions de prêt-à-porter, festa i núvia.

REVELIGION: Firma fundada per Maite Rodríguez. Se centra en un prêt-à-porter artesanal, amb gust pel tul i el romanticisme.

SIMORRA: Firma del dissenyador Javier Simorra. Se centra en elements de la Mediterrània i aposta per la simplicitat.

THE LABEL EDITION: Firma de les dissenyadores Véronique Von Siebenthal i Laura Johansson. Se centra en una moda ètica, atemporal i exclusiva, basada en la producció de càpsules confeccionades en proximitat i amb unitats limitades.

TÍSCAR ESPADAS: Firma de la dissenyadora i artista Tíscar Espadas. Se centra en transmetre un llenguatge artístic en les seves col·leccions, on cada peça és única i elaborada per fabricants locals, realçant els signes del complex procés i l’artesania.

TXELL MIRAS: Firma de la dissenyadora Txell Miras. Premi a la Millor Col·lecció de 080 Barcelona Fashion de l’any 2016.

YOLANCRIS: Firma de la dissenyadora Yolanda Pérez. El seu estil boho, del que va ser pionera en el sector de la núvia, ve influenciat pels seus referents musicals i artístics de les dècades dels 60 i els 70.